< SCA Barista Skills Foundation SCA Barista Skills Professional >
De SCA Barista Skills Intermediate training bestaat uit een cursusdag bestaande uit theorie en praktijktraining. De tweede dag is er veel gelegenheid om te oefenen en volgt het examen van ongeveer 1,5 uur.
In het theoriegedeelte kom je meer te weten over het volgende:
Uitgebreidere informatie over herkomstgebieden koffie en verschillende smaken
Verwerkingsmethodes
Waarderingsverschillen
Verschillende soorten arabica’s
Versheid, houdbaarheid, verpakken en branden die invloed hebben op smaak
De espressomachine en de molen, welke aanpassingen hebben invloed op de smaak?
Onder- en overextractie en het effect op de smaak
Channeling
De tweede dag zullen we tijdens het praktijkgedeelte het volgende behandelen:
afstellen van de molen op basis van recepten met behulp van weegschaal
onder- en overextractie in de praktijk en oefenen met refractometer
dieper ingaan op smaak; mondgevoel en textuur
melk (en alternatieven) opschuimen; microschuim en latte art
De mogelijkheid bestaat om indien nodig nog een extra training te volgen.
De kosten voor de SCA Intermediate training zijn inclusief examenkosten en SCA diplomakosten.
€695,- pp excl. BTW (€ 840,95 incl. BTW)
Alle SCA-trainingen kunnen zowel op locatie als op de trainingslocatie van de Barista Company gegeven worden. Mochten de trainingen op locatie gegeven worden is het wel noodzakelijk dat er een (afgesloten) ruimte is waar in alle rust de theorie behandeld kan worden.